Správa nemovitostí

Pro efektivní provoz a udržitelnost budovy je zásadní správa nemovitostí. V této rubrice najdete užitečné informace, které vás s celou problematikou seznámí. Zaměříme se na související oblasti, jako je facility management, property management, projektový management i stavebnictví. Vysvětlíme vám, co je to životní cyklus budovy, a nebudou chybět ani praktické rady, jak řídit projekt v jakékoli fázi.

Efektivní údržbou k udržitelnosti a dlouhodobé životnosti budov

Stavby mají určitou životnost, která se odvíjí od více faktorů, ale můžete ji ovlivnit pravidelnou údržbou. To, jak dlouho bude budova plnit svou funkci a přinášet vám užitek, záleží tedy z velké části na vás.

Certifikace udržitelnosti budov – LEED, BREEAM a další

Dopad staveb na životní prostředí a zdroje je nezpochybnitelný, a proto je důležité hledat co nejvíce šetrná řešení a způsoby výstavby. Jedním z nástrojů, který pomáhá dosáhnout udržitelného stavebnictví, jsou certifikace. V tomto článku vám vysvětlíme jejich výhody a představíme některé z nejznámějších certifikací.

Kdo je a co dělá facility manažer

Pozice facility manažera je spojená především se správou nemovitostí, jíž se fm sice často věnuje, ale jeho náplň se od té, kterou má správce nemovitostí, významně liší. Připravili jsme pro vás přehled všech činností, jimiž se facility manažer zabývá.

Facility management je víc než jen správa budov

Facility management se v našem prostředí často zaměňuje se správou nemovitostí, které se sice také týká, ale nejde o to samé. Vysvětlíme vám, jak to s tímto oborem ve skutečnosti je, a představíme jeho principy, oblasti působení a cíle.

Životní cyklus stavby. Seznamte se s jednotlivými etapami

Každý stavební objekt, bez ohledu na účel nebo velikost, prochází životním cyklem. Všechny jeho fáze hrají zásadní roli v efektivním využívání budovy, minimalizaci nákladů a zajištění udržitelného provozu. V tomto článku vám jednotlivé etapy přiblížíme.

Odborné texty na téma udržitelnost

Máme pro vás publikace, které si můžete stáhnout. Autory některých z nich jsou naši lektoři a řečníci.

Připravíme pro vás online kurz nebo školení na míru

Téma i rozsah přizpůsobíme vašemu oboru. Objednejte si nezávaznou konzultaci zdarma.